Most kiderül, mit ehetünk bátran, és mit érdemes inkább elkerülni.
Fekete árnyalatáról nyerte a nevét, ám puha húsa a gyümölcsökére emlékeztet.
A sauvignon blanc legjobb étel- és borpárosításainak megértéséhez az első lépés az étel kiválasztása.
A vendéglátóiparban az élelmezés területén talán a legfontosabb, hogy biztosítva legyenek a vendéglátóipari egység számára a jó minőségű, nagy tároló térrel rendelkező, üzembiztos hűtő és fagyasztószekrények.
A világ legjobb bártenderei körében folyamatosan közvélemény kutatást tartanak, hogy listázni tudják, hogy melyek azok az italok, amelyek aktuálisan igen kedveltek.
Mindegy, hogy tél van nyár, gin tonicot bármikor lehet fogyasztani. Persze más kérdés, hogy melyik típussal érdemes próbálkozni, hiszen mindig vannak újdonságok, amik mellett nem lehet elmenni úgy, hogy nem kóstoljuk meg őket.
Hazánkban - kis ország lévén, jelentős idegenforgalommal -, rettenetesen fontos lenne, hogy a vendéglátás területén minél többen beszéljenek idegen nyelveket, elsősorban az angolt, amit a külföldiek jelentős része beszél is, de biztosan megért.
Egy borosüveg lezárása mindig a borász utolsó feladata, hiszen ezzel útnak engedi azt az adott palackot, aminek köszönhetően a benne található ital hosszú távon őrzi meg a zamatát.