Itt a gin tonik szezon! Mutatjuk az idei legnépszerűbbeket!

Mindegy, hogy tél van nyár, gin tonicot bármikor lehet fogyasztani. Persze más kérdés, hogy melyik típussal érdemes próbálkozni, hiszen mindig vannak újdonságok, amik mellett nem lehet elmenni úgy, hogy nem kóstoljuk meg őket.
Itt a gin tonik szezon! Mutatjuk az idei legnépszerűbbeket!

Nincs annál jobb érzés, amikor a napsütéses időben sétálunk az utcán és úton-útfélen teraszokra bukkanunk, ahol számtalan vendég fordul meg ginnel a kezében.

Ebben a cikkben olyan italokat mutatunk be, amelyek kétségkívül az idei nagy kedvencnek számítanak.

Gin tonic szezon

Aki szívesen fogyaszt gineket, azoknak talán nem mondunk újat azzal, hogy idén is számtalan újdonság jelent meg a piacon, amiket mindenki imád. Ebben a szezonban nagy szerepet kapnak az ízesített változatok, így a klasszikus mellett szóba jönnek a frissítő uborkával, pikáns gyömbérrel, kék áfonyával, esetleg rebarbarával készült változatok. Ezek egy részét otthon is bármikor kipróbálhatjuk, hiszen eladó tonikok webáruházban is kaphatóak, így házhoz rendelve bármikor fogyaszthatjuk őket.

Azon kívül persze, hogy a gin tonic igazi klasszikus, hatalmas kedvenc, hiszen sokféle típusa létezik. A koktélhoz nincsen szükség speciális összetevőkre, általában teljesen általános alapelemekből tevődik össze.

Idei kedvencek

Az első a sorban mindenképpen a klasszikus gin tonic, ami egyszerű, mégis nagyszerű. Gyorsan elkészíthető, a végeredmény pedig egy különleges és fanyar ízvilág. Nem árt hozzá minőségi alapanyagokat keresni, hiszen csak így kaphatunk tökéletes keveréket. Ehhez nem kell más, mint 4 cl minőségi gin, 2 dl tonic, egy fél citrom, valamint egy kis jég. A tört jeget tegyük a pohárba, öntsük rá a gint, majd a tonicot, majd az egészet alaposan keverjük össze. Némi citromlével ízesítve igazán frissítővé válik.

A másik kedvenc a bodzás gin tonic, ami szintén egy nem túl extra, ámde annál élvezhetőbb keverék. A határozottan édeskés változat erőteljesen bodzás, helyenként némi uborkás ízvilággal rendelkező ital, amely alig bonyolultabb, mint a klasszikus gin tonic. Kell hozzá 5 cl gin, 1,2 dl tonic, 2 cl bodzaszörp, egy kis uborka, egy negyed citrom leve és persze az elmaradhatatlan jég. Egy nagyobb pohárba tegyük a jeget, majd az uborkából kettő csíkot levágva a jég közé nyomkodjuk azt. Jöhet a gin, a szörp, a citrom, végül pedig a tonic. Egy alapos keverést követően máris fogyasztható.

A különlegességet kedvelők számára pedig a grapefruitos változat lesz a befutó, amihez szintén az 5 cl gin, az 1,2 dl tonic, néhány citromfű levél és egy kis grapefruit kell, illetve persze a jég. Itt először a grapefruit leve kerül a pohárba. Ízlés kérdése, hogy mennyi. Jöhet a citromfű levél, a jég, a gin, a tonic, majd a keverés. A frissítő, ámde annál különlegesebb ital minden esetben megállja a helyét.

Összegezve

Különleges italokra vágysz? Ezekkel az idei nagy kedvenc gin tonicokkal nem lőhet mellé.

Kapcsolódó cikkek

Hűtő választása vendéglátó egységbe: így hozz döntést!

Hűtő választása vendéglátó egységbe: így hozz döntést!

A vendéglátóiparban az élelmezés területén talán a legfontosabb, hogy biztosítva legyenek a vendéglátóipari egység számára a jó minőségű, nagy tároló térrel rendelkező, üzembiztos hűtő és fagyasztószekrények.

Az angol nyelv fontossága a vendéglátásban

Az angol nyelv fontossága a vendéglátásban

Hazánkban - kis ország lévén, jelentős idegenforgalommal -, rettenetesen fontos lenne, hogy a vendéglátás területén minél többen beszéljenek idegen nyelveket, elsősorban az angolt, amit a külföldiek jelentős része beszél is, de biztosan megért.

A sauvignon blanc borpárosítások útmutatója

A sauvignon blanc borpárosítások útmutatója

A sauvignon blanc legjobb étel- és borpárosításainak megértéséhez az első lépés az étel kiválasztása.