6 tény, amit eddig nem tudtál a popcornról

A mozizás elkerülhetetlen kelléke, és társaságban is szívesen ropogtatjuk. De vajon mennyit tudunk a pattogatott kukoricáról?
6 tény, amit eddig nem tudtál a popcornról

Ki találta fel a popcornt?

A popcorn a világ egyik legrégebbi élelmiszere: már mintegy 6700 évvel ezelőtt is fogyasztották az inkák a mai Peru területén, amit a régészeti ásatások is megerősítettek.

Miért éppen popcorn a neve?

A név az angolból ered, szó szerint pattogatott kukoricát jelent.

Milyen hőmérsékleten pattog ki a popcorn?

Mintegy 200 fokos hőmérsékletet kell elérni a mikrózás során, hogy a kukoricaszemek kipattogjanak.

Mi található a popcornban?

A popcorn teljes kiőrlésű termék, ami többek közt B1, B3, B6 vitamint, vasat, magnéziumot, foszfort, káliumot és cinket tartalmaz.

Egészségtelen a popcorn?

Nem, mivel a tápanyagok mellett antioxidánsok is vannak benne, amelyek megakadályozzák a szabadgyökök kialakulását, így lassítják a bőr öregedési folyamatát.

Hízlal a popcorn?

100 gramm mintegy 375 kalóriát tartalmaz, így kevésbé hízlaló, mint a chips vagy a csoki. A sózott vagy édesített változattal ugyanakkor már 550 kalóriát viszünk be, ami jelentősebb mennyiség.

Popcorn folyékony formában?

Igen, létezik már popcorn szörp is.

Szerző: Galambos Dániel

Kapcsolódó cikkek

6 tény, amit eddig nem tudtál a popcornról

6 tény, amit eddig nem tudtál a popcornról

Vajon hízlal a pattogatott kukorica? Most ez is kiderül.

Mire az a feketegyökér, és miért érdemes fogyasztanunk?

Mire az a feketegyökér, és miért érdemes fogyasztanunk?

Fekete árnyalatáról nyerte a nevét, ám puha húsa a gyümölcsökére emlékeztet.

Zöld, piros vagy sárga? Három élelmiszercsoport segít az egészséges táplálkozásban

Zöld, piros vagy sárga? Három élelmiszercsoport segít az egészséges táplálkozásban

Most kiderül, mit ehetünk bátran, és mit érdemes inkább elkerülni.