6 tény, amit eddig nem tudtál a popcornról

A mozizás elkerülhetetlen kelléke, és társaságban is szívesen ropogtatjuk. De vajon mennyit tudunk a pattogatott kukoricáról?
6 tény, amit eddig nem tudtál a popcornról

Ki találta fel a popcornt?

A popcorn a világ egyik legrégebbi élelmiszere: már mintegy 6700 évvel ezelőtt is fogyasztották az inkák a mai Peru területén, amit a régészeti ásatások is megerősítettek.

Miért éppen popcorn a neve?

A név az angolból ered, szó szerint pattogatott kukoricát jelent.

Milyen hőmérsékleten pattog ki a popcorn?

Mintegy 200 fokos hőmérsékletet kell elérni a mikrózás során, hogy a kukoricaszemek kipattogjanak.

Mi található a popcornban?

A popcorn teljes kiőrlésű termék, ami többek közt B1, B3, B6 vitamint, vasat, magnéziumot, foszfort, káliumot és cinket tartalmaz.

Egészségtelen a popcorn?

Nem, mivel a tápanyagok mellett antioxidánsok is vannak benne, amelyek megakadályozzák a szabadgyökök kialakulását, így lassítják a bőr öregedési folyamatát.

Hízlal a popcorn?

100 gramm mintegy 375 kalóriát tartalmaz, így kevésbé hízlaló, mint a chips vagy a csoki. A sózott vagy édesített változattal ugyanakkor már 550 kalóriát viszünk be, ami jelentősebb mennyiség.

Popcorn folyékony formában?

Igen, létezik már popcorn szörp is.

Szerző: Galambos Dániel

Kapcsolódó cikkek

Mire az a feketegyökér, és miért érdemes fogyasztanunk?

Mire az a feketegyökér, és miért érdemes fogyasztanunk?

Fekete árnyalatáról nyerte a nevét, ám puha húsa a gyümölcsökére emlékeztet.

A sauvignon blanc borpárosítások útmutatója

A sauvignon blanc borpárosítások útmutatója

A sauvignon blanc legjobb étel- és borpárosításainak megértéséhez az első lépés az étel kiválasztása.

Sokáig friss és zamatos bor? Lehetséges! Tárold okosan!

Sokáig friss és zamatos bor? Lehetséges! Tárold okosan!

Egy borosüveg lezárása mindig a borász utolsó feladata, hiszen ezzel útnak engedi azt az adott palackot, aminek köszönhetően a benne található ital hosszú távon őrzi meg a zamatát.