Mire az a feketegyökér, és miért érdemes fogyasztanunk?

Mi is az a feketegyökér? Finom egyáltalán? Hogyan tudjuk fogyasztani, és miért érdemes? A cikkből kiderül.
Mire az a feketegyökér, és miért érdemes fogyasztanunk?

A feketegyökér hazája Spanyolország, ahonnan a 17. században hozták be Európa területére. Megjelenésében leginkább a spárgára hasonlít, az íze azonban inkább a magvakét idézi, míg az állaga a krumpliéra emlékeztet.

Akárcsak a spárgát, érdemes főzni vagy párolni, aztán krumplival, sonkával vagy holland mártással tálalni.

Vannak azonban más lehetőségek is: püré formájában a krémlevesek összetevője lehet, feldarabolva és megpirítva pedig a sültkrumpli kalóriaszegény alternatívája.

Rizottók, tésztaételek kiegészítőjeként is fogyaszthatjuk.100 grammonként 54 kalóriát tartalmaz, így a diétázók étrendjébe is beleférhet.

Pincében, fadobozban tárolva, földdel letakarva mintegy három hétig áll el, a nagyobb darabokat érdemes emellett újságpapírba is betekerni.

Szerző: Galambos Dániel

Kapcsolódó cikkek

A sauvignon blanc borpárosítások útmutatója

A sauvignon blanc borpárosítások útmutatója

A sauvignon blanc legjobb étel- és borpárosításainak megértéséhez az első lépés az étel kiválasztása.

Sokáig friss és zamatos bor? Lehetséges! Tárold okosan!

Sokáig friss és zamatos bor? Lehetséges! Tárold okosan!

Egy borosüveg lezárása mindig a borász utolsó feladata, hiszen ezzel útnak engedi azt az adott palackot, aminek köszönhetően a benne található ital hosszú távon őrzi meg a zamatát.

A méz és az édesburgonya kombinációja: energiadús reggelik

A méz és az édesburgonya kombinációja: energiadús reggelik

A reggeli a nap legfontosabb étkezése, amely megfelelő energiával lát el minket a nap kezdetén.