Mire az a feketegyökér, és miért érdemes fogyasztanunk?

Mi is az a feketegyökér? Finom egyáltalán? Hogyan tudjuk fogyasztani, és miért érdemes? A cikkből kiderül.
Mire az a feketegyökér, és miért érdemes fogyasztanunk?

A feketegyökér hazája Spanyolország, ahonnan a 17. században hozták be Európa területére. Megjelenésében leginkább a spárgára hasonlít, az íze azonban inkább a magvakét idézi, míg az állaga a krumpliéra emlékeztet.

Akárcsak a spárgát, érdemes főzni vagy párolni, aztán krumplival, sonkával vagy holland mártással tálalni.

Vannak azonban más lehetőségek is: püré formájában a krémlevesek összetevője lehet, feldarabolva és megpirítva pedig a sültkrumpli kalóriaszegény alternatívája.

Rizottók, tésztaételek kiegészítőjeként is fogyaszthatjuk.100 grammonként 54 kalóriát tartalmaz, így a diétázók étrendjébe is beleférhet.

Pincében, fadobozban tárolva, földdel letakarva mintegy három hétig áll el, a nagyobb darabokat érdemes emellett újságpapírba is betekerni.

Szerző: Galambos Dániel

Kapcsolódó cikkek

Itt a gin tonik szezon! Mutatjuk az idei legnépszerűbbeket!

Itt a gin tonik szezon! Mutatjuk az idei legnépszerűbbeket!

Mindegy, hogy tél van nyár, gin tonicot bármikor lehet fogyasztani. Persze más kérdés, hogy melyik típussal érdemes próbálkozni, hiszen mindig vannak újdonságok, amik mellett nem lehet elmenni úgy, hogy nem kóstoljuk meg őket.

Sokáig friss és zamatos bor? Lehetséges! Tárold okosan!

Sokáig friss és zamatos bor? Lehetséges! Tárold okosan!

Egy borosüveg lezárása mindig a borász utolsó feladata, hiszen ezzel útnak engedi azt az adott palackot, aminek köszönhetően a benne található ital hosszú távon őrzi meg a zamatát.

A sauvignon blanc borpárosítások útmutatója

A sauvignon blanc borpárosítások útmutatója

A sauvignon blanc legjobb étel- és borpárosításainak megértéséhez az első lépés az étel kiválasztása.