Mire az a feketegyökér, és miért érdemes fogyasztanunk?

Mi is az a feketegyökér? Finom egyáltalán? Hogyan tudjuk fogyasztani, és miért érdemes? A cikkből kiderül.
Mire az a feketegyökér, és miért érdemes fogyasztanunk?

A feketegyökér hazája Spanyolország, ahonnan a 17. században hozták be Európa területére. Megjelenésében leginkább a spárgára hasonlít, az íze azonban inkább a magvakét idézi, míg az állaga a krumpliéra emlékeztet.

Akárcsak a spárgát, érdemes főzni vagy párolni, aztán krumplival, sonkával vagy holland mártással tálalni.

Vannak azonban más lehetőségek is: püré formájában a krémlevesek összetevője lehet, feldarabolva és megpirítva pedig a sültkrumpli kalóriaszegény alternatívája.

Rizottók, tésztaételek kiegészítőjeként is fogyaszthatjuk.100 grammonként 54 kalóriát tartalmaz, így a diétázók étrendjébe is beleférhet.

Pincében, fadobozban tárolva, földdel letakarva mintegy három hétig áll el, a nagyobb darabokat érdemes emellett újságpapírba is betekerni.

Szerző: Galambos Dániel

Kapcsolódó cikkek

Mire az a feketegyökér, és miért érdemes fogyasztanunk?

Mire az a feketegyökér, és miért érdemes fogyasztanunk?

Fekete árnyalatáról nyerte a nevét, ám puha húsa a gyümölcsökére emlékeztet.

6 tény, amit eddig nem tudtál a popcornról

6 tény, amit eddig nem tudtál a popcornról

Vajon hízlal a pattogatott kukorica? Most ez is kiderül.

A sauvignon blanc borpárosítások útmutatója

A sauvignon blanc borpárosítások útmutatója

A sauvignon blanc legjobb étel- és borpárosításainak megértéséhez az első lépés az étel kiválasztása.