Bevált módszerek otthoni nyelvtanuláshoz

Napjainkban egyre fontosabb a nyelvtudás, egyre nagyobb szerepet kap az életünkben a nyelv ismerete.
Bevált módszerek otthoni nyelvtanuláshoz

Nem csak a fiatalok a középkorosztály, de akár az idősebbek is elkezdhetik, hiszen lehetőség van rá, hogy akár tanár nélkül is megtanulj egy nyelvet, nem beszélve a tanulásnak az agyra gyakorolt jótékony hatásáról, és a demencia megelőzéséről. Akár teljesen az alapoktól, kezdőként is neki vághatsz.

Ebben a cikkben bevált módszereket mutatunk be, amelyek tökéletes megoldások, ha otthonról szeretnénk okosodni. Kitérünk arra, hogy hol van lehetőség online angol kurzusra jelentkezni, ha mégis segítségre van szükséged.

Hogyan álljunk neki a nyelvtanulásnak?

Nem annyira könnyű dolog belefogni egy új nyelv tanulásába, de a visszarázódás sem egyszerűbb. Nézzünk pár dolgot, amivel leegyszerűsíthetjük a dolgot.

Mindenképpen csak lassan!

Ne akarj mindent egyszerre, ha már eldöntötted, hogy megtanulsz egy nyelvet, lassan kell nekikezdeni. Reális célokat kell kitűzni magad elé. Az angol tanulásra naponta kell időt szánni, legalább napi 30 percet, persze ha több, akkor az még jobb. Az, ha saját magad választod meg az időt, a helyet, és a módszert, akkor annak megvan az a veszélye, hogy könnyű kifogásokat keresni, hogy miért nem jut rá időd ma.

Gondolkozz gyerek módjára!

Ezt úgy kell elképzelni, hogy a gyerekeknek készült könyvek, rajzfilmek nagyon jó forrás a kezdetekkor, hiszen kell egy alap szókincs, amit ezekből könnyebb megszerezni. Ki kell tudni hallani az egyszerűbb dolgokat a filmekből, és ha már hallod akkor nagyobb lesz az önbizalmad, rájössz, hogy tényleg lehet egyedül is tanulni.

Hallgass meg mindent

Az angol tanulásnál az a jó, hogy mindenhonnan azt hallod, ha akarod, ha nem. Az a legjobb, ha körülveszed magad angol nyelvvel. Ha dolgozol, a háttérben hallgathatod a CNN-T vagy a BBC-T, esetleg valamilyen idegen nyelvű podcast-ot. Hallgass bele a turisták beszédébe, hamarosan észreveszed, hogy Te is szívesen megszólalnál végre.

Hallgass híreket

Hallgass híreket, esetleg keress angol nyelvű újságokat. Ne aggódj, ha nem érted, próbáld meg kihallani a szavakat, írd le, és akkor utána meg tudod nézni a jelentésüket. Mindig jó ha tudod mi történik a nagyvilágban.

Használd a YouTube-ot

A YouTube mindenféle videóval van tele, akár régi akár új filmek, sorozatok, zene, divat, reklám mindent megnézhetsz. Ha magát a témát ismered vagy láttad már a filmet, úgy könnyebb hiszen tudod miről szól, könnyebben végig tudod kísérni angolul is. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy mint mindenhez ehhez is sok idő kell, ne akard már aznap hogy folyékonyan beszélj. Vedd körül magad az angol nyelvvel és így tanulás közben is jól érzed magad.

Ha azonban mégis inkább tanfolyam szerűen tanulnád az angolt, lehetőséged van online angol kurzusra jelentkezni a BeHappy angol nyelviskolában. Itt egyedi órákon is részt vehetsz, de választhatod a csoportos megoldásokat is.

Összegezve

Napjainkban már könnyebb nyelvet tanulni, mint évtizedekkel ezelőtt, hiszen az internet segítségével nagyon sokféle módszerből lehet válogatni. Akár egyedül, akár nyelvtanárral, akár tanfolyami lehetőséget keresel, akár egyéni órákat szeretnél venni a nyelvtanulás során, semmi sem akadály.

Kapcsolódó cikkek

Bevált módszerek otthoni nyelvtanuláshoz

Bevált módszerek otthoni nyelvtanuláshoz

Napjainkban egyre fontosabb a nyelvtudás, egyre nagyobb szerepet kap az életünkben a nyelv ismerete.