Hogyan hozzunk létre egy meditációs teret otthon

Ha otthon meditációs teret alakítasz ki, olyan darabokat válassz, amelyek segítenek a béke és a nyugalom érzésének elérésében.
Hogyan hozzunk létre egy meditációs teret otthon

A legjobb, ha olyan tárgyakat választasz, amelyek nem zsúfolják túl a szobát, mivel kicserélheted őket, ha úgy érzed, hogy nem vagy meditációs hangulatban. Az olyan természetes tárgyak, mint a növények, virágok és kövek segíthetnek a mély béke és nyugalom állapotának elérésében. A növényeket gyakran használják meditációs eszközként, a mini szökőkutak pedig a gyógyulást és a védelmet segíthetik elő.

Fontos, hogy hol helyezkedik el a meditációs hely. Lehet, hogy nem akar egy egész szobát szentelni neki, de a nappali vagy a hátsó kert egy szabad sarka is megteszi. A lényeg az, hogy helyet szenteljen annak, hogy csendben legyen és dolgozza ki az elméjét. Bár a szoba nem biztos, hogy elég nagy egy teljes meditációs ülés megtartásához, akár öt perc is megteszi. Ez segíteni fog abban, hogy kialakítson egy napi meditációs gyakorlatot.

Amikor meditációs teret alakít ki, próbáljon meg olyan helyiséget választani, ahol természetes fény éri. A természetes fény javítja a hangulatot, ezért válasszon olyan szobát, ahonnan szép kilátás nyílik a naplementére. Vannak, akik a szabadban is szívesebben meditálnak, ezért győződjön meg róla, hogy a terület mentes a zavaró tényezőktől. De nem számít, milyen helyszínt választasz, fontos, hogy olyan helyet válassz, ahol kényelmesen és nyugodtan érzed magad. Ha olyan szerencsés vagy, hogy van egy csendes szabadtéri helyed, az még jobb!

Meditációs terét nagyszerű spirituális tanítók, a természet és megerősítések bekeretezett fényképeivel kötheti össze. Ezek segítenek a jelen pillanatra összpontosítani. Ha nem vagy biztos benne, hogy melyik fotó vagy művészeti alkotás segít neked, próbálj kísérletezni a dimmer kapcsolóval. Ezenkívül próbáljon meg olyan tárgyakat és színeket választani, amelyek kiegészítik a szándékait. Ha energikusabb környezetre vágysz, a merész színek segítenek a koncentrálásban és a meditációban. Az otthoni meditációs tér kialakításakor azonban célszerű lágyabb, kevésbé vibráló színeket választani.

A meditációs tér kialakításakor olyan színsémát kell választania, amely megnyugtató és egy buddhista templomra emlékeztet. Akár a csupasz fapadlót is választhatja a helyiségben - ez hitelesebbé teszi a helyiséget, és tágasabbnak tűnik. Alternatív megoldásként tatami szőnyeget vagy plüss szőnyeget is használhat a tér meghatározására. A szőnyeg segít kényelmesen meditálni, és távol tartja a nemkívánatos vendégeket is.

A szabadban is választhat szobát. Ha van terasza vagy kültéri helyisége, akkor azt tetszés szerint díszítheti. Csak arra ügyeljen, hogy vízálló anyagokat válasszon. Emellett álomszép textíliákat, gyertyákat és vintage darabokat is használhatsz, hogy nyugodt környezetet teremts a meditációhoz. Ne ragadj le tehát a házad egyetlen szobájánál!

Ha olyan helyet keres otthonában, ahol ellazulhat, fontolja meg egy külön meditációs hely kialakítását. Fontolja meg, hogy olyan helyiséget válasszon, amely egy japán templom vagy egy nagy szabadtéri terasz megjelenését utánozza. Akár színes faliszőnyegekkel és párnákkal is kiegészítheti a területet, hogy kényelmesebb hangulatot kölcsönözzön neki. Ezt a helyiséget teázásra is használhatod, ha szeretnéd.

Kapcsolódó cikkek

Tippek a kandalló biztonságos használatához

Tippek a kandalló biztonságos használatához

A kandalló biztonságos használata fontos az Ön, valamint családja és barátai biztonsága szempontjából.

Útmutató a különböző típusú matracokhoz

Útmutató a különböző típusú matracokhoz

Ha új matracot keres, talán azon gondolkodik, hogyan válassza ki a legjobbat.

A dekoratív tapéták online vásárlásának előnyei

A dekoratív tapéták online vásárlásának előnyei

A dekoratív tapéták online vásárlásának számos előnye van, és ezek közé tartozik az éjjel-nappal történő vásárlás kényelme.