Hogyan kell megtervezni egy költözést

A költözés tervezésekor sok mindent figyelembe kell venni. Például össze kell hangolnia a költözés időpontját a bérleti szerződésének lejártával. Ha még mindig a bérleti szerződés feltételei szerint él, akkor terveket kell készítenie a jelenlegi lakása albérletbe adására. Ha nagy távolságra költözik, terveznie kell a járművének szállítási költségeit. Arról is meg kell győződnie, hogy a költözést megengedheti magának - próbáljon meg nem költeni többet, mint a rendelkezésre álló jövedelmének 25%-át.
Hogyan kell megtervezni egy költözést

Mielőtt elkezdené a csomagolást, gyűjtse össze minden holmiját, és készítsen címkéket. Címkézze fel a dobozokat a fürdőszobai és konyhai tárgyakkal. Értesítse a posta- és közüzemi szolgáltatókat az új címéről. Emellett hívja fel szomszédait, hogy lemondja a rendszeres kézbesítéseket, és köszönje meg nekik a szolgáltatásaikat. Győződjön meg róla, hogy mindent megfelelően rendszerezett és felcímkézett. Vegye igénybe egy költöztető cég segítségét is, hogy segítsen a költözésben. Így a lehető legjobb szolgáltatást kapja.

Mielőtt elkezdene csomagolni, beszéljen a gyerekeivel a költözésről. Ki kell üríteni a szekrényeiket is, és vissza kell adniuk a kölcsönvett tárgyakat. Ne felejtsen el együttműködni gyermekei iskoláival is, hogy átvigyék az iskolai irataikat. Végül győződjön meg róla, hogy minden készen áll a költözés napjára. Ne feledje, hogy legyen kedves és vigyázzon a családjára.

Ha megtalálta a költöztetőt, mindenképpen egyeztessen vele. Győződjön meg róla, hogy náluk vannak az elérhetőségei és készpénz, hogy borravalót adhasson nekik az elvégzett munkájukért. Végezetül, győződjön meg róla, hogy távozás előtt még egyszer végigjárja előző otthonát. Ellenőrizzen minden szobát és szekrényt, hogy nincs-e benne karcolás, horpadás vagy sérülés. Emellett a postahivatalnál is jelezze a címváltoztatást.

Csomagoláskor címkézze fel a dobozokat a szobaszámokkal. Színes szalaggal menet közben is felcímkézheti őket. A címkéknek részletes leírásokat kell tartalmazniuk, amelyek megfelelnek a háztartási leltárlapnak. Ezután kezdje el a csomagolást szobánként. Kezdje néhány dologgal, és nézze meg, hány dologra van még szüksége. Ha bútorokat és háztartási gépeket tervez rendelni, akkor két héttel a költözés előtt rendelje meg őket, így biztos lehet benne, hogy mindene meglesz, amire szükséged van.

Pakolja össze a dobozokat korán. Először a nem lényeges dolgokat kezdje el becsomagolni. Ez több napra való ruhákat jelent. Csomagolja be konyhai készleteket és egyéb, a mindennapi élethez szükséges dolgokat is. Ne felejtse el magával vinni néhány plusz ruhát és tisztálkodási szereket. Ezután kitakaríthatja a házat, és otthonossá teheti az új lakók számára.

A költözés előtt készítse elő a járműveit és a holmiját. Intézze el az utazást, és győződjön meg róla, hogy minden tárgya megfelelően be van csomagolva a szállításhoz. Gondoskodjon tartaléktervről arra az esetre, ha az autója lerobban, vagy a bútorai elromlanak szállítás közben. Fontolja meg azt is, hogy takarítószolgálatot bízzon meg otthonával. Jó ötlet jó előre intézkedni, hogy a költözés előtt minden tiszta legyen.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan kell megtervezni egy költözést

Hogyan kell megtervezni egy költözést

A költözés tervezésekor sok mindent figyelembe kell venni.