Ezért érdemes minden reggel bevetni az ágyat

Van akit megnyugtat, ha hazaérkezéskor a hálószobában bevetett ágy fogadja.
Ezért érdemes minden reggel bevetni az ágyat

Ha minden nap elrakjuk az ágyat, akkor az életünket kézben tudjuk tartani, nemcsak a kis, hanem a nagy dolgokat is, írja a The Power of Habit című könyvben a szerző. A reggeli ágyazás segít lezárni a múltat és új életet kezdeni minden reggel. Rendezzük vele a pszichénket, rendetlen környezetben élni stresszes.

Ebben a cikkben részletesen írunk arról, hogy miért érdemes rendszeresen bevetni az ágyat. Emellett kitérünk arra, hogy mi a teendő, ha új dolgokat vennél a hálószobába, hol találhatsz ágyneműhuzatokat különböző méretekben.

Miért ágyazzunk be minden reggel?

Ha eddig nem tetted rendbe az ágyad reggel, ezután mindig ágyazz be mert:

● Ha kicsi a szobád sokkal nagyobbnak tűnik, ha rend van benne.

● Ha nem ágyazol be reggel, olyan érzésed lesz, mintha még nem ért volna véget az este, ha megteszed elindul a nap.

● Ha beveted az ágyat, akkor a szobád többi részét is igyekezni fogsz majd rendbe tartani

● A napi rutin részévé válik, ha mindig elrakod az ágyat és a párnákat, rendszerességre tanít.

● A beágyazás sikerélményt nyújt, jobb lesz a jókedved tőle, hogy ez már megvan, nem fogsz aggódni. Ha rend van körülötted kevésbé leszel stresszes.

● Egészségesebb lesz a hálószobád.

● Sokkal jobban néz ki, ha rendben van az ágyad, főleg, hogy nincs mindenkinek több szobája, ezért ha jön hozzád valaki és a hálóban fogadod, nem a rendetlenséget látja.

Mit mondanak a kutatók?

Kutatók kimutatták, hogy az ágy bevetése pozitív hatással van az alvásra, a boldogságra és a teljesítőképességre is. Akik bevetik az ágyukat, azok az emberek sokkal jobban alszanak éjszaka, sokkal elégedettebbek az élet minden területén, nagy részük a beágyazóknak hatékonynak érezte magát. Az ágy bevetésével kialakulnak más jó szokások is, ezek az emberek rendszerezőbbek, terveznek, figyelnek az étkezésre. A bevetett ágy az alvás mennyiségét is befolyásolja. Többet alszanak azok, akik minden nap ügyelnek a rendre az ágy környékén is.

Hogyan csökkenti az ágyazás a rendszerezést?

Lehetséges, hogy az ágyazásnak stresszcsökkentő hatásai vannak, hiszen a

● a teljesítés érzése

● a nyugalom érzése

● a jobb alvás

● fokozott szervezettség

● jobb összpontosítás

● relaxáció amit a rendbe tett ágy okoz, mind csökkenti a stresszt.

Kutatások szerint az alváshiány negatív hatással van a hangulatra, a gyors és kreatív gondolkodásra és a reagálóképességre is, ezért ha az ágyazás javíthatja az alvást akkor érdemes kipróbálni. Az alvás környezet fontos az alvás szempontjából, ahogy a fény és a hang, a rendetlenség is zavarja az alvást, így a rendetlen ágy akadályozza a pihenést.

Az ágynemű fontossága

Ehhez azonban arra is szükség van, hogy a textilek, főleg az ágyneműhuzat rendben legyen. Nem mindegy annak anyaga, minősége, mérete, vastagsága, de még a színe sem. Sosem szabad túl rikító árnyalatot választani, hiszen az nem segíti elő a kellemes pihenést. Igyekezzünk olyan anyagot választani, amely nem bántja a bőrt, amit rendszeresen lehet mosni, aminek tisztítása gyors és egyszerű.

Összegezve

Elmondhatjuk, hogy ha beveted az ágyat jobb lesz a hangulatod, rendezettebb lesz a szobád, nem stresszelsz a rendetlenség miatt, meglesz a napi rutinod tőle, este sokkal könnyebb lesz lefeküdni, ha barátságos az ágyadba attól, hogy rend van. Ez azonban csak akkor lehetséges, ha az ágyneműhuzadot nem bántja a bőrödet, jó a mérete és elég meleg.

Kapcsolódó cikkek

Cipőfűzési technikák kezdőknek és haladóknak

Cipőfűzési technikák kezdőknek és haladóknak

Nem mindenki szereti variálni a cipőfűzést, megelégszik a hagyományos, nem túl fantáziadús, de teljesen megfelelő keresztbe fűzéssel.

Jön a forróság! Ezt tedd meg, mielőtt beköszönt a nyár!

Jön a forróság! Ezt tedd meg, mielőtt beköszönt a nyár!

Bár az utóbbi időben áprilisban is előfordul havazás, azért lassan itt a nyár és vele a hőség.

Hogyan kell megtervezni egy költözést

Hogyan kell megtervezni egy költözést

A költözés tervezésekor sok mindent figyelembe kell venni.