Ezért érdemes minden reggel bevetni az ágyat

Van akit megnyugtat, ha hazaérkezéskor a hálószobában bevetett ágy fogadja.
Ezért érdemes minden reggel bevetni az ágyat

Ha minden nap elrakjuk az ágyat, akkor az életünket kézben tudjuk tartani, nemcsak a kis, hanem a nagy dolgokat is, írja a The Power of Habit című könyvben a szerző. A reggeli ágyazás segít lezárni a múltat és új életet kezdeni minden reggel. Rendezzük vele a pszichénket, rendetlen környezetben élni stresszes.

Ebben a cikkben részletesen írunk arról, hogy miért érdemes rendszeresen bevetni az ágyat. Emellett kitérünk arra, hogy mi a teendő, ha új dolgokat vennél a hálószobába, hol találhatsz ágyneműhuzatokat különböző méretekben.

Miért ágyazzunk be minden reggel?

Ha eddig nem tetted rendbe az ágyad reggel, ezután mindig ágyazz be mert:

● Ha kicsi a szobád sokkal nagyobbnak tűnik, ha rend van benne.

● Ha nem ágyazol be reggel, olyan érzésed lesz, mintha még nem ért volna véget az este, ha megteszed elindul a nap.

● Ha beveted az ágyat, akkor a szobád többi részét is igyekezni fogsz majd rendbe tartani

● A napi rutin részévé válik, ha mindig elrakod az ágyat és a párnákat, rendszerességre tanít.

● A beágyazás sikerélményt nyújt, jobb lesz a jókedved tőle, hogy ez már megvan, nem fogsz aggódni. Ha rend van körülötted kevésbé leszel stresszes.

● Egészségesebb lesz a hálószobád.

● Sokkal jobban néz ki, ha rendben van az ágyad, főleg, hogy nincs mindenkinek több szobája, ezért ha jön hozzád valaki és a hálóban fogadod, nem a rendetlenséget látja.

Mit mondanak a kutatók?

Kutatók kimutatták, hogy az ágy bevetése pozitív hatással van az alvásra, a boldogságra és a teljesítőképességre is. Akik bevetik az ágyukat, azok az emberek sokkal jobban alszanak éjszaka, sokkal elégedettebbek az élet minden területén, nagy részük a beágyazóknak hatékonynak érezte magát. Az ágy bevetésével kialakulnak más jó szokások is, ezek az emberek rendszerezőbbek, terveznek, figyelnek az étkezésre. A bevetett ágy az alvás mennyiségét is befolyásolja. Többet alszanak azok, akik minden nap ügyelnek a rendre az ágy környékén is.

Hogyan csökkenti az ágyazás a rendszerezést?

Lehetséges, hogy az ágyazásnak stresszcsökkentő hatásai vannak, hiszen a

● a teljesítés érzése

● a nyugalom érzése

● a jobb alvás

● fokozott szervezettség

● jobb összpontosítás

● relaxáció amit a rendbe tett ágy okoz, mind csökkenti a stresszt.

Kutatások szerint az alváshiány negatív hatással van a hangulatra, a gyors és kreatív gondolkodásra és a reagálóképességre is, ezért ha az ágyazás javíthatja az alvást akkor érdemes kipróbálni. Az alvás környezet fontos az alvás szempontjából, ahogy a fény és a hang, a rendetlenség is zavarja az alvást, így a rendetlen ágy akadályozza a pihenést.

Az ágynemű fontossága

Ehhez azonban arra is szükség van, hogy a textilek, főleg az ágyneműhuzat rendben legyen. Nem mindegy annak anyaga, minősége, mérete, vastagsága, de még a színe sem. Sosem szabad túl rikító árnyalatot választani, hiszen az nem segíti elő a kellemes pihenést. Igyekezzünk olyan anyagot választani, amely nem bántja a bőrt, amit rendszeresen lehet mosni, aminek tisztítása gyors és egyszerű.

Összegezve

Elmondhatjuk, hogy ha beveted az ágyat jobb lesz a hangulatod, rendezettebb lesz a szobád, nem stresszelsz a rendetlenség miatt, meglesz a napi rutinod tőle, este sokkal könnyebb lesz lefeküdni, ha barátságos az ágyadba attól, hogy rend van. Ez azonban csak akkor lehetséges, ha az ágyneműhuzadot nem bántja a bőrödet, jó a mérete és elég meleg.

Kapcsolódó cikkek

Praktikus tárolási megoldások a konyhában

Praktikus tárolási megoldások a konyhában

Akár kicsi a konyhánk mérete akár nagy, praktikus átgondolni a konyha berendezésekor, hogy a konyhai felszereléseket hogyan is helyezzük el benne.

Ezért érdemes minden reggel bevetni az ágyat

Ezért érdemes minden reggel bevetni az ágyat

Van akit megnyugtat, ha hazaérkezéskor a hálószobában bevetett ágy fogadja.

Így segít budapesti otthonod kényelmén az ablakcsere!

Így segít budapesti otthonod kényelmén az ablakcsere!

Egy ablakcsere Budapesten segíthet megteremteni az áhított kényelmes és komfortos otthont, legyen szó bármely kerületről is.