Tippek a kandalló biztonságos használatához

A kandalló biztonságos használata fontos az Ön, valamint családja és barátai biztonsága szempontjából.
Tippek a kandalló biztonságos használatához

A kandallók nagyszerű helyet jelenthetnek a hideg téli hónapokban, ahol üldögélhet és felmelegedhet, de óvatosnak kell lennie a velük járó kockázatokkal kapcsolatban. Ezek a tippek segítenek elkerülni az otthonában keletkező tűzkárokat, valamint az Ön és családja sérüléseit.

Először is, mindig használjon kandallóvédő paravánt, amikor kandallóját használja. A kandallóvédő azért fontos, mert megakadályozza, hogy a szikrák kiugorjanak és tüzet okozzanak. Emellett tűzoltó készüléket is tartson a közelben, mert a tűz nagyon veszélyessé válhat, ha nem tudja, hogyan kell használni. A kandallótól távol kell tartania a gyúlékony tárgyakat is, és a tűzgyújtás előtt ellenőriznie kell a füst- és szén-monoxid-érzékelőket.

Egy másik fontos tipp, hogy a kandallóhoz érlelt fát használjon. A legjobb, ha legalább hat hónapja hasított fát használ. Ha nem érlelt fát használ, akkor valószínű, hogy sok füsttel fog végezni. Ennek oka, hogy a parázs gyorsabban ég el, és több korom keletkezik. A füst a kandallóban felhalmozódó kreozot mennyiségét is növeli.

Ha vannak gyermekei, fontos, hogy megértsék a forró tüzek veszélyeit. Öt év alatti gyermekeket nem szabad egyedül hagyni a kandallóval. Az idősebb gyermekeket felügyelni kell, amikor tűz közelében vannak. Soha ne használjon butánlámpát tűzgyújtáshoz. Meg kell várni, amíg a tűz jól ég, mielőtt gyújtósokat gyújtunk. Soha ne használjon gáztűzhelyet a tűzgyújtáshoz. A gázrönkök meggyulladhatnak és robbanást okozhatnak, ami nagyon veszélyes lehet.

Soha ne égessen el olyan újságokat vagy magazinokat, amelyeken ragasztó van. Amikor ezek az anyagok elégnek, halálos vegyi anyagok szabadulnak fel belőlük. A kapcsokkal ellátott papírtermékek szintén tartalmaznak olyan vegyi anyagokat, amelyek súlyos egészségügyi problémákat okozhatnak. Hasonlóképpen ne égessen festéket vagy függönyöket az ablakok közelében. Ez épülettüzet eredményezhet, ami súlyos károkat okozhat otthonában.

Az is fontos, hogy a kandalló körüli terület mentes legyen a törmeléktől és az akadályoktól. Ez megakadályozhatja, hogy a kandalló megfelelően keringesse a levegőt, és megakadályozhatja a mérgező füst kialakulását. A tűzgyújtás előtt a kandallótól legalább három lábnyi távolságra gyúlékony anyagokat is el kell távolítania. Meg kell győződnie arról is, hogy a tűzoltó készülék fúvókája megfelelően működik.

Ha gáztűzhelyet használ, győződjön meg róla, hogy van-e biztonsági kapu, amely megakadályozza, hogy gyúlékony tárgyai kikerüljenek. Használjon tűzcsipeszt is, hogy felszedje a parazsat a kandallóból. A parazsat soha nem szabad kézzel cipelni. A kandalló előtt is tartson üvegrácsot, amely megakadályozza, hogy a szikrák kiugorjanak és lángokat okozzanak.

Kapcsolódó cikkek

A facsavarok világa

A facsavarok világa

A facsavarok olyan fém kötőelemek, amelyek menetes szárúak és önmetszők, a behajtás során menetet vágva behúzzák magukat a faanyagba.

Érdekességek, amiket még nem hallottál a kanapéval kapcsolatban

Érdekességek, amiket még nem hallottál a kanapéval kapcsolatban

Sok mindent még mi sem sejtettünk ezekről az ülőalkalmatosságokról.