Hogyan készüljünk fel egy új háziállat érkezésére?

Remélhetőleg ez a cikk segít felkészülni új szőrös barátja érkezésére.
Hogyan készüljünk fel egy új háziállat érkezésére?

A háziállatok olyanok, mintha családtagok lennének, és másfajta gondoskodást igényelnek, mint az emberek. A fiatal háziállatoknak sok szeretetre és türelemre van szükségük ahhoz, hogy megtanulják az otthonod szabályait. Az idősebb háziállatoknak szükségük lehet némi emlékeztetőre. Ha mentett állatot hoz otthonába, figyelembe kell vennie az új háziállat igényeit és személyiségét.

Tervezze az új háziállat érkezését egy hétvégére. Így minőségi időt tölthetnek együtt. Amint megérkezik az új háziállat, alakítson ki egy rutint, és kerülje, hogy olyan helyzeteknek tegye ki, amelyekhez nem szokott hozzá. Az első napokban próbálja meg elkerülni az olyan helyeket, mint a kisállat-kereskedések és a kutyaparkok, ahol sok más kutyával találkozhat. Az új otthonba való átmenet a legtöbb kutya számára megterhelő lehet. Ha előzetesen felkészíti az otthont, jobban fel lesz készülve a stressz kezelésére.

A lehető leghamarabb változtasson az alvási körülményeken. Az újszülöttek zajosak, és sírásukkal közlik érzelmeiket. Ez túl sok lehet egy kis állatnak, ezért jóval a baba érkezése előtt ismertesse meg kedvencével a szokásos hangokat. Ennek jó módja, ha különböző babahangokat tartalmazó felvételekkel játszanak. Próbálja meg ezeket a hangokat jutalomfalattal társítani. Ez segíteni fog kedvencének megtanulni, hogy ezeket a hangokat jutalomfalatokkal társítsa, ami nyugodt kapcsolathoz vezethet.

A megfelelő felszerelés megvásárlása az új háziállat számára elengedhetetlen. Szüksége lesz ételtálra, vizes edényekre, pórázra, hámra, nyakörvre és ágyneműre az új szőrös barátja számára. Ne feledkezzen meg az új háziállat azonosító címkéjéről sem. A biztonság érdekében hozzon magával megfelelő nyakörvet és pórázt. Ha az új háziállat még soha nem járt otthonon kívül, a póráz segít megvédeni a kicsinyét.

Az új háziállat érkezésére való felkészülés során több dolgot is figyelembe kell venni. Az otthonának biztonságosnak kell lennie az állat számára. Győződjön meg róla, hogy a veszélyes tárgyak ne legyenek elérhető közelségben. Kerülje, hogy a kutya rágcsálja a zsinórokat és a dekorációkat. Továbbá távolítson el minden csokoládét vagy szobanövényt a területről. Emellett ügyeljen arra is, hogy a bútorokat huzatokkal vagy takarókkal takarja le. És ne felejtse el ellenőrizni a hátsó udvart!

Miközben egy új kutyát hoz be otthonába, győződjön meg arról, hogy a meglévő háziállatai egészségesek és boldogok. Az új háziállat mindkettőjük számára stresszes lehet. Vigye el a kutyát állatorvoshoz általános vizsgálatra, oltásokra és megelőző bolha- és kullancsirtásra. Ha az új háziállatot menhelyről vagy mentőszervezettől mentette meg, győződjön meg róla, hogy a kutya már ivartalanítva/herélve van, mielőtt hazavinné.

Amikor új háziállatokat hozunk be otthonunkba, elengedhetetlen, hogy megértsük a testbeszédüket. A szorongás jeleinek ismerete segíthet megelőzni a negatív interakciókat. Egy síró és meghunyászkodó kutya lehet, hogy félénk és fél az új jövevénytől, ezért ne számítson arra, hogy barátkozni fog vele. Az új háziállatot is el kell választani néhány napra a megszokott kedvencétől. Ez agresszióhoz vezethet, ha nem érzi magát biztonságban az új barát közelében.

Kapcsolódó cikkek

Szobatisztaság: ez zajlik a gyerekekben

Szobatisztaság: ez zajlik a gyerekekben

Egy gyerkőc életében a szobatisztaság, az arra való szoktatás hatalmas változás.

A gyerekeknek nincs szüksége az ovira, a szülőknek viszont igen!

A gyerekeknek nincs szüksége az ovira, a szülőknek viszont igen!

Új trend a gyermeknevelésben: „kötődő nevelés”.

A legjobb oktatási játékok óvodásoknak

A legjobb oktatási játékok óvodásoknak

Az óvodásoknak szánt oktatójátékok célja, hogy megtanítsák a gyerekeket az őket körülvevő világra.