Mit csináljon a gyerek nyáron és melyik gyerektáborba menjen?

Ötletek a nyárra.
Mit csináljon a gyerek nyáron és melyik gyerektáborba menjen?

Az egy-két hét közös üdülésen kívül a gyerekek nyara gyakran tervezetlenül, és néha bizony unalmasan telik. Ezt a problémát a szülők sokszor úgy próbálják megoldani, hogy ők is szabadságot vesznek ki, és otthon maradnak, ám ez messze nem megoldás a teljes vakációra… Mit csináljunk hát a gyerekkel a nyári szünetben?

Most három olyan ötletet kínálunk, amelyekkel egy, két vagy akár több héten át leköthetjük a kreatív vagy örökmozgó kislányokat, illetve kamaszlányokat.

Sajátítsunk el közös hobbit!

Egy számunkra eddig idegen kedvenc időtöltés izgalmat csempészhet mindannyiunk nyári napjaiba. Esik az eső, ezért nem mehetünk a szabadba? Ismertessünk meg a gyerekünkkel valamilyen kreatív tevékenységet, amit később, ha más elfoglaltságunk akad, egyedül is űzhet. Ez lehet kötés, horgolás, dekupázsolás, szövés, festés, modellezés. Adjuk át a lányunknak az alaptudást a műveletekről, majd mutassunk neki egy-két trükköt – nem baj, ha nem vagyunk iparművészek: a YouTube-on szinte bármihez találunk videókat segítségnek!

Hagyjuk a gyereket mindennap dolgozni. A menetrendet vele együtt előre kigondolva, akár heti bontásban is összeállíthatunk egy célkitűzést, amelynek lehet az a csúcspontja, hogy az alkotásait ő maga bemutatja a többi családtagnak. Ajándékokat is készíthet – a tanító néninek, egy barátnőnek, akivel csak később találkozik majd. A várakozás és a tervezés mind-mind hozzáadnak az alkotás öröméhez.

Nézzünk közösen sorozatot!

A kamaszokat legtöbbször a képernyő és a számítógép köti le, ám képtelenség egész álló nap gombokat nyomogatni. A közös sorozatnézés lehet jó élmény: ha tervet készítünk, rendszer születik, amelyhez mindketten lelkesen igazodhatunk, és várhatjuk a következő alkalmat, a közösen eltöltendő következő egy-két órát.

A Netflixen már magyarul is elérhető A fiúknak, akiket valaha szerettem (To All the Boys I've Loved Before) című sorozat, amelyből felnőttként és gyerekként is sokat tanulhatunk az iskolai szerelmek témájáról.

A sztori főszereplője egy koreai-amerikai lány, aki megír néhány szerelmes levelet azoknak a fiúknak, akik valaha fontosak voltak az életében. A kamaszlány leveleit kotnyeles kishúga postára adja, így a fiúk tudomást szereznek Lara Jean egykori érzéseiről. Ebből aztán lesz némi kalamajka – a lányt sorra megkeresik a srácok, hogy megtudják, mégis mi ez az egész. Lara életében azonban nem csak a fiúk fontosak, hanem a családja, a nővére és kishúga is. Ez a családi történet szórakoztató és egyben izgalmas is: drukkolhatunk, hogy Lara melyik szerelmét választja majd a sorozat végén.

Egy hét sport, ami türelemre és kitartásra nevel

Ha gyermeked egyébként is szeret mozogni, akkor számára a sporttábor a tuti: itt egy héten át tényleg csak azzal foglalkozik, ami valóban érdekli. A hétéves kortól ajánlott sporttáborban a gyerekek edzők irányításával sajátítják el a gyeplabda, a floorball, a fallabda, a kosárlabda, a strandröplabda, a tenisz vagy az asztalitenisz, illetve akár az úszás vagy a foci alapjait.

A PEOPLE TEAM rengeteg versenyméretű pályával rendelkezik, ahol mindenki belekóstolhat a neki tetsző sportágba, s versenyeken is részt vehet a tábor többi résztvevőjével. A csapatsportokban a gyerekek megtanulják a csapatjáték csínját-bínját, az egyéni sportokban pedig trükköket leshetnek el az edzőktől, és válhatnak egyre jobbá.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan készüljünk fel egy új háziállat érkezésére?

Hogyan készüljünk fel egy új háziállat érkezésére?

Hogyan készüljünk fel egy vadonatúj háziállat érkezésére?

Sírnak a csecsemők az anyaméhben?

Sírnak a csecsemők az anyaméhben?

A csecsemők is sokféle tevékenységet is végeznek az anyaméhben. A legújabb kutatások szerint, még sírnak is. Igaz, csak hangtalanul és könnyek nélkül teszik ezt.

A gyerekeknek nincs szüksége az ovira, a szülőknek viszont igen!

A gyerekeknek nincs szüksége az ovira, a szülőknek viszont igen!

Új trend a gyermeknevelésben: „kötődő nevelés”.