Mit csináljon a gyerek nyáron és melyik gyerektáborba menjen?

Ötletek a nyárra.
Mit csináljon a gyerek nyáron és melyik gyerektáborba menjen?

Az egy-két hét közös üdülésen kívül a gyerekek nyara gyakran tervezetlenül, és néha bizony unalmasan telik. Ezt a problémát a szülők sokszor úgy próbálják megoldani, hogy ők is szabadságot vesznek ki, és otthon maradnak, ám ez messze nem megoldás a teljes vakációra… Mit csináljunk hát a gyerekkel a nyári szünetben?

Most három olyan ötletet kínálunk, amelyekkel egy, két vagy akár több héten át leköthetjük a kreatív vagy örökmozgó kislányokat, illetve kamaszlányokat.

Sajátítsunk el közös hobbit!

Egy számunkra eddig idegen kedvenc időtöltés izgalmat csempészhet mindannyiunk nyári napjaiba. Esik az eső, ezért nem mehetünk a szabadba? Ismertessünk meg a gyerekünkkel valamilyen kreatív tevékenységet, amit később, ha más elfoglaltságunk akad, egyedül is űzhet. Ez lehet kötés, horgolás, dekupázsolás, szövés, festés, modellezés. Adjuk át a lányunknak az alaptudást a műveletekről, majd mutassunk neki egy-két trükköt – nem baj, ha nem vagyunk iparművészek: a YouTube-on szinte bármihez találunk videókat segítségnek!

Hagyjuk a gyereket mindennap dolgozni. A menetrendet vele együtt előre kigondolva, akár heti bontásban is összeállíthatunk egy célkitűzést, amelynek lehet az a csúcspontja, hogy az alkotásait ő maga bemutatja a többi családtagnak. Ajándékokat is készíthet – a tanító néninek, egy barátnőnek, akivel csak később találkozik majd. A várakozás és a tervezés mind-mind hozzáadnak az alkotás öröméhez.

Nézzünk közösen sorozatot!

A kamaszokat legtöbbször a képernyő és a számítógép köti le, ám képtelenség egész álló nap gombokat nyomogatni. A közös sorozatnézés lehet jó élmény: ha tervet készítünk, rendszer születik, amelyhez mindketten lelkesen igazodhatunk, és várhatjuk a következő alkalmat, a közösen eltöltendő következő egy-két órát.

A Netflixen már magyarul is elérhető A fiúknak, akiket valaha szerettem (To All the Boys I've Loved Before) című sorozat, amelyből felnőttként és gyerekként is sokat tanulhatunk az iskolai szerelmek témájáról.

A sztori főszereplője egy koreai-amerikai lány, aki megír néhány szerelmes levelet azoknak a fiúknak, akik valaha fontosak voltak az életében. A kamaszlány leveleit kotnyeles kishúga postára adja, így a fiúk tudomást szereznek Lara Jean egykori érzéseiről. Ebből aztán lesz némi kalamajka – a lányt sorra megkeresik a srácok, hogy megtudják, mégis mi ez az egész. Lara életében azonban nem csak a fiúk fontosak, hanem a családja, a nővére és kishúga is. Ez a családi történet szórakoztató és egyben izgalmas is: drukkolhatunk, hogy Lara melyik szerelmét választja majd a sorozat végén.

Egy hét sport, ami türelemre és kitartásra nevel

Ha gyermeked egyébként is szeret mozogni, akkor számára a sporttábor a tuti: itt egy héten át tényleg csak azzal foglalkozik, ami valóban érdekli. A hétéves kortól ajánlott sporttáborban a gyerekek edzők irányításával sajátítják el a gyeplabda, a floorball, a fallabda, a kosárlabda, a strandröplabda, a tenisz vagy az asztalitenisz, illetve akár az úszás vagy a foci alapjait.

A PEOPLE TEAM rengeteg versenyméretű pályával rendelkezik, ahol mindenki belekóstolhat a neki tetsző sportágba, s versenyeken is részt vehet a tábor többi résztvevőjével. A csapatsportokban a gyerekek megtanulják a csapatjáték csínját-bínját, az egyéni sportokban pedig trükköket leshetnek el az edzőktől, és válhatnak egyre jobbá.

Kapcsolódó cikkek

A gyerekeknek nincs szüksége az ovira, a szülőknek viszont igen!

A gyerekeknek nincs szüksége az ovira, a szülőknek viszont igen!

Új trend a gyermeknevelésben: „kötődő nevelés”.

Sírnak a csecsemők az anyaméhben?

Sírnak a csecsemők az anyaméhben?

A csecsemők is sokféle tevékenységet is végeznek az anyaméhben. A legújabb kutatások szerint, még sírnak is. Igaz, csak hangtalanul és könnyek nélkül teszik ezt.