5 sport, amit kutyával is lehet végezni

Lassan megérkezik a jó idő, és végre újra a szabadba tölthetjük az időnket a kutyáinkkal együtt. Nem csak nekünk, hanem kedvenceinknek is szüksége van a szabad levegőn végzett mozgásra a szokásos rövid sétán kívül is.
5 sport, amit kutyával is lehet végezni

Ebben a cikkben olyan sportokat mutatunk be, amibe könnyen bekapcsolódhat egy eb is. Kitérünk arra, hogyan alakul a Brubeck férfi fehérneműk ára, amelyek futáshoz, sétához, kiránduláshoz egyaránt praktikusak.

Milyen mozgásformákat végezhetünk együtt kutyusunkkal?

Számtalan olyan sportolási lehetőség van, amit a kedvencünkkel együtt űzhetünk.

1. Hosszabb távú séták

A téli bezártság után örömmel megyünk ki a természetbe, lehetőleg mezőn, erdőn érdemes kezdeni a sétákat, hiszen itt ér bennünket a legnagyobb szabadság érzése. Természetesen legyünk tisztába mind a saját, mind pedig a kutya terhelhetőségével.

Vannak olyan kistestű kutyák, amelyek rosszul viselik a hosszú túrákat, ezért figyelni kell a kimerültség jeleire, később velük inkább rövidebb távú sétában érdemes gondolkodni. Vannak azonban azok a kutyafajták, amelyek több kilométer után még mindig ugyanolyan fittek mint induláskor. Velük tervezhetők a hosszabb távú gyaloglások.

2. Kerékpározás

Azok a kutyák, amelyek jó kondícióban vannak akár biciklis túrára is vihetők, csak nagyon kell ismerni a jószágunk kapacitását. A módszer lényege, hogy az eb a kerékpár mellett fut, amire nagyon kell figyelni, hiszen így dinamikusabban tud rohanni az örökmozgó.

Lehetőleg ne forgalmas úton tegyünk így túrát, és a kutyus mindig a járda belső oldalán fusson. Ha erdőben, vagy mezőn tekertek figyelni kell a természet hangjaira, hiszen a kutyák könnyen megijedhetnek és balesetet okozhatnak, vagy csak simán elfutnak és keresgethetjük őket.

3. Túrázás

Ha már jól megtanultatok együtt sétálni a hosszabb séták után a túráknak is eljöhet az ideje. Nagyon sok túraútvonal található az országban, amelyeket ki lehet próbálni, persze felkészülten jó nekiindulni. Legyen nálunk mindig elég víz, élelmiszer, elsősegély felszerelés. A póráz mindig legyen a kutyán, főleg ha erdős területre megyünk, mert számos veszély leselkedhet rá.

4. Frizbizés

A legtöbb kutya nagyon szeret labdázni, de ha ettől izgalmasabb játékot szeretnénk játszani vele, akkor érdemes megpróbálni a frizbizést, ezt ugyanis szintén szeretni szokták.

Jó ha sikerül nagy területen játszani, mert az első alkalommal nem megy még olyan sikeresen, ezért sokat kell gyakorolni, nagyobb területen nyugodtan lehet űzni ezt a sportot.

5. Futás

A legegyszerűbben megvalósítható klasszikus sport a kutyásoknak a futás. Biztos, hogy örömmel megy veled a kedvenced, ajánlatos ezt a mozgásformát is kipróbálni vele. Ugyan ez azért sokkal dinamikusabb mozgásforma mint a séta, de azért nem is olyan megerőltető mint a kerékpározás. Ha mi is szeretjük a futást, akkor mindenképpen érdemes kipróbálni ezt a sportot is.

Amennyiben a sportoláshoz keresünk megfelelő fehérneműt, akkor a Brubeck webshopjában könnyedén megtehetjük azt. Itt még a férfi fehérneműk árairól is kapunk felvilágosítást. Praktikusak, hiszen nem szívják magukba a nedvességet, elvezetik azt, nem utolsó sorban kényelmesek.

Összegezve

Ha itt a jóidő, menjünk a szabadba kedvenceinkkel együtt, töltsük mozgással minél több időt, töltődjünk fel a téli bezártság után.

Kapcsolódó cikkek

Külföldi válogatott játékosok a foci NB 1-ben

Külföldi válogatott játékosok a foci NB 1-ben

Az utóbbi évtizedekben rengeteg külföldi játékos fordult meg a magyar bajnokságban az idegenlégiósok közül pedig akadnak olyan játékosok, akik pályára léptek külföldi válogatottakban.

5 sport, amit kutyával is lehet végezni

5 sport, amit kutyával is lehet végezni

Lassan megérkezik a jó idő, és végre újra a szabadba tölthetjük az időnket a kutyáinkkal együtt. Nem csak nekünk, hanem kedvenceinknek is szüksége van a szabad levegőn végzett mozgásra a szokásos rövid sétán kívül is.