Hogyan tartsa tisztán kertjét

A kert tisztán tartásának egyik leghatékonyabb módja a növények metszése.
Hogyan tartsa tisztán kertjét

Bár vonzó, ha hagyja a növényeit természetesen nőni, könnyen előfordulhat, hogy a kertje rendetlen lesz, és elhanyagoltnak fog tűnni. A növények metszése ösztönzi a növekedést, és rendben tartja a kertet. Egy másik módja kertje tisztán tartásának, ha ellenőrzi a betegségeket okozó bogarakat. Szerencsére a legtöbb kerti probléma kezelhető megfelelő szerszámokkal, és hamarosan azon kapja magát, hogy több időt tölt a kertjében, mint valaha.

A kert tisztán tartásának jó módja a komposzt használata. Ez a fajta anyag hosszabb ideig magas hőmérsékletet sugároz, ami elpusztítja a káros kórokozókat. Ne használjon kerti hulladékot mulcsként az érzékeny szövetű növények számára. A rovarok is stresszt okozhatnak a növényeknek, és gyengíthetik a betegségekkel szembeni védekezőképességüket. Ez baktériumokhoz és vírusokhoz vezethet. Ezért a legjobb, ha kertjét tisztán és rovarmentesen tartja.

A kerti korlátok és üvegajtók tisztítása egy másik módja a kert tisztán tartásának. Az üveg vonzza a port, és tönkreteheti az otthonod kinézetét. Minden használat után törölje le őket nedves ruhával. A víztesteket is rendszeresen meg kell tisztítani. Az állóvíz baktériumok és vírusok elszaporodását okozhatja. Ezek a baktériumok és vírusok tönkretehetik kertje általános megjelenését, és betegségeket is terjeszthetnek. A víz legalább hetente egyszeri tisztítása létfontosságú.

A tavaszi takarítás elengedhetetlen a tavaszi szezonban. A hideg tél után sok kert marad gondozatlanul. Egy kis tavaszi takarítással felkészítheti kertjét a melegebb hónapokra. A kézi gyomirtás a legtöbb gyomot eltávolítja, de a vegyszerek károsíthatják a talajt. A kert levegőztetése csirkékkel, a talajművelés vagy a kézi gyomirtás szintén megteszi a hatását. És bónuszként a csirkék nem hagynak rendetlenséget a kertben.

A komposzttároló nagyszerű módja annak, hogy kertje tiszta és egészséges legyen. Akár virágágyásod van, akár cserepes növényed, a komposztálással gondoskodhatsz a kerti hulladékról. A komposztgyűjtőbe könnyű komposztot adagolni, és a komposzt jótékony hatással lesz a talajra és a növényekre. Használhatja komposztnak, és megszabadulhat az elhalt lombtól és a metszési nyesedéktől. Ne feledje ellenőrizni, hogy betegség- és kártevőmentes-e.

A kézi gereblyék hasznosak a növények körüli törmelék eltávolítására, különösen a szúrós lombozatú növények esetében. A gyomirtó szerszámok hasznosak a gyomok és a fű kiásásához. A sövényolló kiválóan alkalmas a rakoncátlan bokrok formázására. A legutolsó dolog, amit szeretne, hogy a kertje rendetlenül nézzen ki. Szerencsére számos módja van annak, hogy kertje szép és egészséges maradjon, és számos egyszerű lépést tehet azért, hogy kertje a lehető legjobban nézzen ki.

A metszés szintén fontos része a kertészkedésnek. Fontos, hogy a növényeket havonta egyszer vagy kétszer, de lehetőleg havonta egyszer meg kell metszeni. Az elhalt leveleket és egyéb növényi anyagokat is azonnal el kell távolítani. A gyomok a kertészek számára véget nem érő harcot jelentenek. A gyomokat azonban rendszeresen permetezheti, hogy távol tartsa őket. Egy jó kertész minden évszakban gondoskodik az elhalt növényi anyagról is.

Kapcsolódó cikkek

Édesburgonya termesztése otthon - Tippek és gyakorlati tanácsok

Édesburgonya termesztése otthon - Tippek és gyakorlati tanácsok

Az édesburgonya termesztése otthon egy izgalmas és kielégítő kertészeti tevékenység lehet.

5 jel, hogy a dézsafürdőnek szervizre vagy javításra van szüksége

5 jel, hogy a dézsafürdőnek szervizre vagy javításra van szüksége

Az Ön dézsafürdője valószínűleg már jó ideje létezik. Valószínűleg jó ideig problémamentes lesz, de időről időre felmerülhetnek problémák. Íme 5 jele annak, hogy a dézsafürdője javításra vagy szervizelésre szorul.

Hogyan tartsa tisztán kertjét

Hogyan tartsa tisztán kertjét

A kert tisztán tartásának egyik leghatékonyabb módja a növények metszése.