Mandulával a cukorbetegség ellen?

Sokszor nassoljuk őket, és a süteményekben is gyakran felbukkannak, de kevesen tudják, hogy ezek a közkedvelt magvak milyen egészségügyi előnyökkel bírnak.
Mandulával a cukorbetegség ellen?

Hat különböző izraeli és kínai kutatás mutatta ki, hogy a rendszeres mandulafogyasztás segíthet stabilizálni a vércukrot, és a diabéteszben szenvedő betegek testtömegindexét is csökkentheti.

A pozitív hatás annak tudható be, hogy a mandula a fehérjék mellett tartalmaz számos ásványi anyagot, rostokat és telítetlen zsírsavakat is - ezek azok az egészséges zsírok, amelyek többek közt az avokádóban, a makadámdióban, az olíva -és repceolaljban is megtalálhatóak.

A mandula a bélflóránkra is jótékony hatást gyakorol: segíti a jó baktériumok megtelepülését, amelyek úgynevezett rövid szénláncú zsírsavakat hoznak létre, ezáltal hozzájárulnak, hogy vékonyak és egészségesek maradhassunk.

Szerző: Galambos Dániel

Kapcsolódó cikkek

Allergia - ha nem vesszük komolyan, nagyobb bajunk is lehet belőle

Allergia

A szakértők figyelmeztetnek: a pollenallergiákat még mindig sokan lazán veszik. Ha nem kezelik, további súlyosabb tünetek merülhetnek fel.

Körömszabályozásra lenne szükséged? Ilyen lehetőségeid vannak!

Körömszabályozásra lenne szükséged? Ilyen lehetőségeid vannak!

Egy benőtt köröm negatívan hathat a mindennapi tevékenységeinkre, hiszen kellemetlen és emellett fájdalmas is.

Mandulával a cukorbetegség ellen?

Mandulával a cukorbetegség ellen?

Nem csak finomak, egészségesek is a sokak által ropogtatott magvak.