Mandulával a cukorbetegség ellen?

Sokszor nassoljuk őket, és a süteményekben is gyakran felbukkannak, de kevesen tudják, hogy ezek a közkedvelt magvak milyen egészségügyi előnyökkel bírnak.
Mandulával a cukorbetegség ellen?

Hat különböző izraeli és kínai kutatás mutatta ki, hogy a rendszeres mandulafogyasztás segíthet stabilizálni a vércukrot, és a diabéteszben szenvedő betegek testtömegindexét is csökkentheti.

A pozitív hatás annak tudható be, hogy a mandula a fehérjék mellett tartalmaz számos ásványi anyagot, rostokat és telítetlen zsírsavakat is - ezek azok az egészséges zsírok, amelyek többek közt az avokádóban, a makadámdióban, az olíva -és repceolaljban is megtalálhatóak.

A mandula a bélflóránkra is jótékony hatást gyakorol: segíti a jó baktériumok megtelepülését, amelyek úgynevezett rövid szénláncú zsírsavakat hoznak létre, ezáltal hozzájárulnak, hogy vékonyak és egészségesek maradhassunk.

Szerző: Galambos Dániel

Kapcsolódó cikkek

Erősítsük az immunrendszerünket lábfürdővel

Erősítsük az immunrendszerünket házi módszerekkel

A hideg és meleg váltakozása felturbózza a szervezet védelmi rendszerét.

Allergia - ha nem vesszük komolyan, nagyobb bajunk is lehet belőle

Allergia

A szakértők figyelmeztetnek: a pollenallergiákat még mindig sokan lazán veszik. Ha nem kezelik, további súlyosabb tünetek merülhetnek fel.

Mandulával a cukorbetegség ellen?

Mandulával a cukorbetegség ellen?

Nem csak finomak, egészségesek is a sokak által ropogtatott magvak.