Körömszabályozásra lenne szükséged? Ilyen lehetőségeid vannak!

Egy benőtt köröm negatívan hathat a mindennapi tevékenységeinkre, hiszen kellemetlen és emellett fájdalmas is.
Körömszabályozásra lenne szükséged? Ilyen lehetőségeid vannak!

Ma már számtalan lehetőség kínálkozik arra, hogy megállítsuk a körmök benövését. A körömszabályozás egyre elterjedtebb Magyarországon és ha szakértelemmel végzik a kezelést, akkor teljesen fájdalommentes beavatkozásnak minősül.

Milyen körömszabályozási módszereket vehetünk igénybe?

A csőkörmöket, a benőtt körmöket és a különféle körömdeformitásokat többféle módszerrel is kezelik. A Titan System körömszabályozóval műtét nélkül lehet kezelni a különféle problémákat. Az eszköz felhelyezése semmilyen fájdalommal nem jár. A szabályozás során a szakember egy nikkel-titán ötvözetű drótot helyez el az érintett felületen oly módon, hogy az segítse a körmök gyógyulását és a körömbenövés kialakulását. A módszerek közül érdemes még kiemelni az unibrace körömszabályozás lehetőségét. Ennél a kezelésnél nikkel-acél ötvözetű drótot használnak a körmök szabályozására, amelyek többféle módon is felhelyezhetők. Az utolsó általunk említett módszer újdonságnak számít, ez pedig nem más, mint az Arkada körömszabályozás.Ennél a módszernél a körömlemezeket a helyes növekedési irányba állítják és a kezelés után bekötözik az érintett felületet a Tape technika alkalmazásával.

Kiknél alakulhat ki körömbenövés?

Az iskoláskorú gyerekektől kezdve, a fiatalokon át, egészen az idősebb korosztályig bárkit érinthet ez a betegség. A körömbenövés során tulajdonképpen egy idegen test okoz gyulladást, amely akár bakteriális fertőzéssel is párosulhat. Kialakulását köszönhetjük a szűk és hegyes orrú cipőknek vagy a szűk zokniknak is. Bármilyen korosztálynál alkalmazhatók a különféle kezelések, így az unibrace körömszabályozás is.

Mit érdemes még tudni a köröm benövésről?

A körömbenövés általában a köröm egyik vagy akár mindkettő oldalán is bekövetkezhet. Kellemetlenebb, ha mind a kettő oldalt érinti. A rossz helyen növekedő köröm először csak nyomja a lágyabb részeket, majd szépen fokozatosan bele is nő. Ezt a betegséget otthon nem lehet kezelni, hiszen a kezelés azzal jár, hogy jóval mélyebbre kell vágni, mint ahogy mi azt otthon tennénk. Az idősebb korosztálynál sokszor előfordul az is, hogy a köröm élesen meghajlik és így nyomódik bele a lágyabb részekbe. A körömbenövés genetikai problémákból is adódhat, amikor az ujjperccsontok hibáztathatók a görbülés kialakulásában. A körömbenövésnek különféle stádiumai vannak. Az első stádiumban kialakul a gyulladás, duzzanat keletkezik, majd fájdalom jelentkezik. A második stádiumban a nem gyógyuló seb környéke elkezd szivárogni és a harmadik stádiumban már tályogok is kialakulhatnak.

Kapcsolódó cikkek

Körömszabályozásra lenne szükséged? Ilyen lehetőségeid vannak!

Körömszabályozásra lenne szükséged? Ilyen lehetőségeid vannak!

Egy benőtt köröm negatívan hathat a mindennapi tevékenységeinkre, hiszen kellemetlen és emellett fájdalmas is.

Erősítsük az immunrendszerünket lábfürdővel

Erősítsük az immunrendszerünket házi módszerekkel

A hideg és meleg váltakozása felturbózza a szervezet védelmi rendszerét.

Allergia - ha nem vesszük komolyan, nagyobb bajunk is lehet belőle

Allergia

A szakértők figyelmeztetnek: a pollenallergiákat még mindig sokan lazán veszik. Ha nem kezelik, további súlyosabb tünetek merülhetnek fel.