Hogyan érdemes használt autót hirdetni?

Az interneten rengeteg használt autót reklámoznak, de szerencsére vásárlóból sincs hiány. Amennyiben magunk vállalkozunk a feladatra, hogy eladjuk a használt járművet, érdemes előre felkészülnünk. Cikkünkben hasznos tudnivalókat olvashatsz a hirdetéssel kapcsolatban.
Hogyan érdemes használt autót hirdetni?

Működőképes autó

Vannak természetesen, akik tovább tudják adni a működésképtelen, alapvető javításra szoruló verdát is. Általánosságban azonban sokkal könnyebb túladni egy működő járművön. Így érdemes az alapvető hibákat megjavíttatni, mielőtt elkészítjük a hirdetést.

Persze olyan is előfordul, hogy számunkra már nem éri meg a javíttatás, mert valószínűleg akkor sem tudjuk sokkal jobb áron eladni. Ilyen esetben egyértelműen jelezd a leírásban, hogy mozgásképtelen a jármű.

Őszinte ismertető

A hirdetés szövegében elkerülhetetlen az őszinteség. Nem szabad leplezni a hibákat, mert előbb-utóbb úgyis fény derül az esetleges rozsdásodásra, a korábbi karambolra, vagy más javítandó alkatrészre. Ha pedig ezzel a vevő szembesül, s Te eltitkoltad, akkor valószínűleg nem bízik majd meg benned, s nem köt üzletet.

Figyelemfelhívó hirdetés

Az őszinteség mellett jó ötlet frappáns hirdetési szöveget írni. Így bizonyára egyszeri olvasás után is emlékeznek majd rá a lehetséges ügyfelek, s könnyebben visszakeresik.

A fotók fontossága

A legtöbb érdeklődő figyelmét a vizuális anyag kelti fel. Akár egy ügyesebb ismerősödet is megkérheted minőségi képek készítésére. A következőkre kell figyelni:

● megfelelő fényviszonyok

● fotó minden szögből

● semleges háttér

● külsőleg és belsőleg is tiszta kocsi

● hibák fotózása

● a rendszám is látszódjon

Természetesen Te magad is elkészítheted a képeket, ha betartod a fentieket.

Ideális ár

Az egyik legnagyobb kérdés, hogy mi alapján árazzuk be a kocsit. Érdemes végignézni az adott márka legmagasabb és legalacsonyabb árait, és valahol középtájt elhelyezni a sajátunkat. A túlságosan magas ár valószínűleg senkit nem vonz majd, az alulárazott termék pedig gyanút kelt.

Ebbe természetesen belefér, hogy egy picivel magasabb árat adsz meg, mint amennyit mindenképpen kapni szeretnél, s majd akár egy kicsit engedhetsz is. Ily módon a vevőnek is sikerélménye lesz, hiszen tudott alkudni. Az is előfordul, hogy jön egy jó lehetőség, például autófelvásárlás azonnal Érden vagy Budapesten, s érdemes az elképzelésünkön alul túladni a járgányon.

Összefoglalva: A használt autó eladását magunk is intézhetjük. Elég egy frappáns hirdetési szöveg, néhány kiváló fotó, és egy reális ár. Remélhetőleg tolongani fognak a vevők. Természetesen minden esetben fontos az őszinteség és a rugalmasság is.

Kapcsolódó cikkek

Leteszteltük a VW e-Upot

Árammal boldog: leteszteltük a VW e-Upot

Takarékos, elektromos, mindennapos - legalábbis a városban

Hogyan érdemes használt autót hirdetni?

Hogyan érdemes használt autót hirdetni?

Az interneten rengeteg használt autót reklámoznak, de szerencsére vásárlóból sincs hiány.

Így készítsük fel autónkat a téli sítúrákhoz!

Így készítsük fel autónkat a téli sítúrákhoz!

Bár még élvezhetjük a kellemes őszi napokat, sokan már tervezik a téli túrákat, kirándulásokat, melyek között bőven akadnak síeléssel kapcsolatos tervek is.